Marrëdhëniet toksike


Formula 3K: komunikim, kompromis, kohë.


Njerëzit të cilët ne mbajmë afër në jetën tonë luajnë një rol madhor në atmosferën që krijojnë në të. Dhe dashur pa dashur, e gjejmë veten në një marrëdhënie toksike, që pa e kuptuar ka filluar të ndikojë negativisht në mendimet, ndjenjat dhe jetën tonë. Kjo ndodh në marrëdhënie shoqërore, romantike apo marrëdhënie në punë. Dicka që duhet theksuar është se jo gjithnjë në këto marrëdhënie ka mungesë dashurie, mirëkuptimi, respekti etj. Thjesht sado të japin të dy personat, për njeri tjetrin thjesht nuk janë sic duhen. Disa lidhje janë të tilla që në fillim, disa shfaqen me kalimin e kohës, disa na zhysin thellë pa e kuptuar.

Por si mund ta kuptojmë dhe cfarë duhet të bëjmë?

Eshtë e vështirë, sepse duhet të jesh ti ai që largohesh.Por jo menjëherë.

Gjithsesi, nëse e marrim në aspektin shoqëror/romantik (Sepse janë pak a shumë e njëjta gjë, ose të paktën kështu duhet të jetë por e flasim një herë tjetër këtë) ka shumë shenja dalluese. Keni një dashuri të madhe për njëri tjetrin, i dedikoni kohë, jeni mirëkuptues dhe e respektoni njëri tjetrin. Por në shumë raste, biseda të zakonshme, pa qëllim, ai person të bën të ndihesh keq me veten tënde, të nxjerr në pah disa të meta të tuat përballë aftësive të tij.Ndihesh gjithnjë i dobët në praninë e tij.Ose është shumë i zhytur në problemet e tij, ankohet për një periudhë të gjatë, dhe nuk pyet kurrë sesi ti je. Gjëja e parë që duhet të kujtojmë është që cdokush kalon periudha të vështira dhe duhet të jemi aty për personin tjetër. Më pas, duhet të mundohemi të flasim për këtë situatë dhe të gjejmë një rrugë të përbashkët. Mbi të gjitha, t'i lemë kohë. Por kur kjo zgjat shumë, bëhet e papërballueshme për ty (ndonjëherë vetëm me ty, sepse me persona të tjerë ka sjellje tjetër), duhet të filloni të distancoheni dhe të largoheni. Sepse edhe nëse qëndroni asgjë e mirë nuk do vijë prej saj, sepse të dy jeni "helmues" për njëri tjetrin, ose qoftë edhe vetëm për një palë.

Një tjetër situatë mund të jetë pamundësia që ti ndjen të largohesh. Keni shumë kohë me njëri tjetrin, të duket sikur do ngelesh vetëm pa të, dhe për hir të të gjithë kujtimeve të mira, sakrifikohesh në këtë gjendje. Por ato kujtime të mira, nuk janë më aty, është e gjitha ndryshe tani. Fakti që dikur kanë qenë, nuk do të thotë që janë ende, sepse gjërat dhe ndjenjat zbehen. Dhe është e vështirë të largohesh kur ka qenë përditshmëria jote për shumë gjatë. Por nuk është më dicka e mirë në jetën tënde. Vendosni në peshore pozitivet dhe negativet që ju shkaktohen dhe do e kuptoni vetë.
Gjithashtu, në marrëdhëniet në punë, kemi gjithnjë një koleg që është gjithnjë i stresuar, duke gjendur probleme dhe aty ku nuk ka të tillë, dhe përvec lodhjes, i shtohet edhe kjo frymë toksike e tij.

E rëndësishme në fillim është të kuptoni që jeni në një të tillë, dhe mos ta neglizhoni. Më pas, duhet të arrini të kuptoni që ai person nuk ndikon vetëm në marrëdhënien tuaj. Ndikon tek ty, tek mënyra si ti mendon, te ndjenjat e tua dhe rrjedhimisht në cdo sektor dhe aspekt të jetës tënde. Prandaj duhet parandaluar në kohë, për të mirën tonë, dhe shpesh dhe të tjetrit.

Kur e gjithë kjo është e qartë, të ngelet vetëm ta zgjidhësh. Dhe si gjithnjë formula 3K është: komunikim, kompromis, kohë. Dhe kur kjo nuk funksionon, është koha të distancohesh dhe të largohesh pa asnjë shpjegim më shumë.  Më besoni, mund të mbyllen shoqëri dhe lidhje disa vjecare, dhe gjithcka do jetë mirë. Madje pas disa kohësh, do e kuptoni sesa e rëndë ishte prezenca e tyre, dhe se tashmë është më mirë pa të.

Kështu që, mbani afër njerëz që ju duan dhe ju bëjnë të lumtur. Që ju japin po aq sa ju marrin. Që janë për ju të ngrohtë dhe ju bëjnë të ndiheni mirë me veten.

1 comment:

  1. Kushdo që po e lexon këtë dëshmi sot duhet të festojë me mua dhe familjen time, sepse të gjitha filluan si shaka për disa njerëz dhe të tjerë thanë se ishte e pamundur. Emri im është Dëfrim dhe unë jam nga Durrësi, por unë shkoj në Çikago SHBA me gruan time. Unë jam i martuar për fat të mirë me dy fëmijë dhe një grua të bukur. Diçka e tmerrshme ka ndodhur me familjen time, kam humbur punën dhe gruaja ime ka ikur nga shtëpia sepse nuk mund të kujdesesha për veten dhe nevojat e familjes. e saj dhe fëmijët e mi në atë moment të veçantë. Kam arritur për nëntë vjet, nuk ka grua që të më mbështesë për t'u kujdesur për fëmijët. Unë të përpiqet të dërgoni testmessage për gruan time, por ajo bllokuar mua nga duke folur me të unë të përpiqet të flasë me mikun e saj dhe anëtarët e familjes së saj, por ende e di se dikush mund të më ndihmoni dhe unë kam qenë paraqitur kërkesën më vonë në shumë kompani, por ende ata nuk e quajti mua, derisa erdhi një ditë besnike që kurrë nuk do të harroj në jetën time. kur takova një mik të vjetër të tim të cilit i shpjegova të gjitha vështirësitë e mia dhe ai më tregoi për një njeri të madh që e ndihmonte atë të merrte një punë të mirë në koka dhe ai më tregoi se një spellcaster i tij, por unë jam një person i cili nuk beson në spellcaster, por i vendosur për të dhënë atë një provoni dhe Drigbinovia më udhëzoi dhe më tregoi se çfarë të bëj në këto shtatë ditë të drekës spell.I follow të gjitha udhëzimet dhe të bëjë atë që ai më kërkoi të bëj mirë.Drigbinovia sigurt se çdo gjë shkoi mirë dhe gruaja ime do të më shoh përsëri pas Drigbonovia punë e mrekullueshme. Gruaja ime më thirri me një numër të panjohur dhe kërkoi falje dhe më tha që ajo me të vërtetë më ka humbur, dhe fëmijët tanë dhe gruaja ime kthehen në shtëpi. sot jam menaxher i kompanisë krahasuese në SHBA. Unë ju këshilloj nëse keni ndonjë problem të dërgoni një mesazh në këtë email: doctorigbinovia93@gmail.com dhe do të merrni rezultatin më të mirë. Merrni gjërat si të mirëqena dhe do t'ju merren. Unë ju uroj më të mirë.

    ReplyDelete