E di që ta urresh s'mundesh...


Po, të urrej...

...dashurinë!
Unë jam ajo që gjithnjë ka shkruar për dashurinë, në formën më të bukur e më të dhimbshme të saj. 
Ajo që foli për dashurinë pa e zbukuruar, por të thellë e reale. E tashmë ka kohë që të gjithë më pyesin pse nuk flas e pse nuk shkruaj më për të. Dhe sot ja bëra me të vërtetë këtë pyetje vetes, po për ty pse nuk kam shkruar? Nuk ka rëndësi çfarë emri i vendosim asaj që kishim, pasi emërtimet kanë qenë gjithnjë për gjërat e thjeshta për t’u shpjeguar. Dhe për ty, që në momentin e parë ka qenë një “nuk e di pse”. Ishe një provë se të lesh pak në qetësi logjikën dhe stërmendimet, është zgjedhja më e mirë që mund të bësh. Ndoqa zemrën apo instiktin, apo çfarëdo ishte ajo që më shtyu të të zgjidhja.

“Njerëzit janë të përkohshëm e nuk ka pse t’ju lëndojë ky fakt” lexova diku fill pas u larguam nga njëri-tjetri dhe në fakt, ishte një fjali shumë e drejtë. Nuk është e thënë që të zgjasë një përjetësi për të pasur vlerë. E në të njëjtën kohë, nuk ka pse të përfundojë me dyer të thyera e me fotografi të grisura. Mund të vazhdojë të mbetet një person për të cilin do të bëhet zemra mal kur ta shohësh, por të mos të të thyhet kur të largohet.

Mjafton një marrëdhënie e tillë që të të bëjë të besosh se njerëzit kanë frikë nga dashuria e madhe e filmave romantikë. Sepse jeta nuk është një film dhe idealet e tilla janë gjithnjë të gabuara. Kur ngjitesh shumë lart, rrjedhimisht rrëzohesh dhe kupton që nuk ka kush të të presë. E pastaj fillon ta bësh veten të besojë se dashuria është e frikshme. Jo zemër, dashuria nuk është e frikshme. Të frikshme janë majat që ndërtohen pa shumë mend dhe me një besim të verbër në të ardhmen kur as vetë e ardhmja nuk është e sigurt, jo më dashuria juaj.

Prandaj, më duket më bukur që tani e tutje të flasim për dashurinë e një lloji të ri, dashurinë që shijon momentin pa e menduar se çfarë ndodh më pas. Dashurinë apo çfarëdo qoftë ajo ndjenjë, që është aty pa e kushtëzuar ekzistencën e saj me jetëgjatësinë e saj.

Nëse je me një person për sado pak, ashtu e zhveshur… nga komplekset, frikërat, problemet më beso që të ndryshon dhe i jep jetës një vlerë të paparë.

Vlerësoje dashurinë nga buzëqeshjet më të sinqerta që jep. 

©Lifewithanablog


Ata kthehen dhe ti qesh.

 Si mund të jetosh në një botë kaq të bukur me njerëz që bëjnë vepra të mëdha dhe të mos inspirohesh të gjesh çelësin dhe tek vetja jote?


 Një mendje që e kupton se pa shpirtin nuk bën dot

E pastër, e butë dhe e shëndetshme vetëm me disa hapa.


Me besoni, nuk është nevoja t’i qëndroni të palëkundur imazhit që meshkujt e fortë janë si shkëmb që asgjë si prek. Sepse...

Jeni te gjitha te mrekullueshme dhe s'duhet te harroni sa vleni dhe sa shume meritoni. Keshtu qe...


Sepse dhuna nuk është forcë, është dobësi.Dhe eshte detyra jone te forcojme shoqerine ne te cilen jetojme.Shumë prej jush duhet të bëjnë zgjedhjet e gjimnazit, të tjerë degët e universitetit, të tjerë oferta pune. Por si? 


Kur ai të tradhëton, vajzë e dashur largohu.


Në kujtim të një dashurie të madhe.

Shumë kohë e shpenzuar për të njohur veten tonë dhe në fund a ja dalim?Reputacioni… në dorën tonë apo NE në dorën e tij?

Potencial apo zgjedhje?


Formula 3K: komunikim, kompromis, kohë.

Të kesh një qëllim dhe të rrezikosh...


Është koha të flasim për veten, me veten tonë.


Janë ato gjëra për të cilat e vendos ti për fatin tend, por njëkohësisht, jo gjithçka varet nga ne, dhe …


Të zgjata dorën sikur s’të kisha urryer kurrë…