Dua që sot të ndaj me ju një surprizë të madhe, “Një copëz festë”.

Ti, në çdo frymëmarrje të pakuptimtë.


Nëse nuk kam dashur t’ja di sa shumë më "doje", nëse nuk kam dalë me ty, nëse nuk kam përfillur asgjë tënden,  më vjen keq, por nuk do të kërkoj falje.  Sepse...

Do më mungosh ti, ti si horizonti im.
Fati luan zarat përsëri.
But lord, even in my sleep I will keep myself half awake hoping for the bell to ring.


Rikthime te siluetes se tij.

Toka rrotullohet dhe koha ndryshon çdo stine, edhe ato të ndjenjave, edhe ato të mendimeve.

…ashtu siç bëjmë kur jemi të sjellshëm me një të huaj.

Filozofi që nuk humbasin, teori që ecin me ekzistencën e njeriut…

The thing with you is the memory of being alive.

Pasi tmerri nazist përfundoi, çfarë mbeti vallë? Një rrëfim rrënqethës i një të shkuare reale, përshkrim i historive të përjetuara, ana tjetër që historia ngurron ta tregojë. 

Feminizmi, një lëvizje që duhet përqafuar.

Do të nisej me një tren për në askund për të zbuluar gjithçkanë. Sepse… Ka gjithmonë një “sepse”.